Project γάμος I!

Θέμα Ι: Τραπέζια


Απλή αλλά και τόσο όμορφη ιδέα από το Once Wed!
Είναι μόλις Φεβρουάριος; Νομίζετε ότι είναι νωρίς; No no no…. Όσοι βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας του γάμου τους (συνήθως ανοιξιάτικου ή καλοκαιρινού) θα συμφωνήσουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να φτιάχνουν λίστες, να χαζεύουν ιδέες και να συζητούν τα διαδικαστικά. Ούτως ή άλλως είναι μια πολύ όμορφη, δημιουργική και ενδιαφέρουσα περίοδος… αρκεί να την δεις έτσι και όχι αλλιώς (με άγχος και ‘πρέπει’ δηλαδή).

Απομεινάρια της δικής μας ‘πρόσφατης’ προετοιμασίας είναι οι δεκάδες φάκελοι (χάρτινοι και ηλεκτρονικοί) με ευφάνταστες ιδέες, sites (κυρίως του εξωτερικού), συνεργάτες, προσφορές, και βεβαίως λίστες. Βασικό θεωρώ συστατικό επιτυχίας είναι να οργανώνετε τον δικό σας γάμο και όχι των δικών σας (if you know what I mean….). Κρίμα δεν είναι λοιπόν, όλες αυτές τις ιδέες και τη γνώση που απέκτησα, να τα κρατήσω για τον εαυτό μου όταν ήδη φίλες και φίλοι ετοιμάζονται για τους δικούς τους γάμους;

Ο αγαπημένος μαυροπίνακας μεταμορφώνεται από το Your Perfect Day Blog




Ξεκινάμε λοιπόν με  τη διακόσμηση, και πιο συγκεκριμένα τη διακόσμηση και αρίθμηση των τραπεζιών. Οι ιδέες πολλές, πιο κλασσικές αλλά και πιο ιδιαίτερες. Για το δικό μας γάμο επιλέξαμε μια πιο πρωτότυπη λύση ονοματίζοντας (και όχι αριθμώντας) τα τραπέζια μας εμπνευσμένοι από τους φίλους που κάθονταν σε αυτά. Έτσι προέκυψαν χιουμοριστικοί τίτλοι τραπεζιών που συζητήθηκαν και προσέφεραν έδαφος για γέλια και συστάσεις. Είχαμε λοιπόν το τραπέζι των «Νυν & Πρώην» με φοβερή αγωνία από όλους για το ποιοι θα κάθονταν εκεί (τελικά ήταν νυν και πρώην συνάδελφοι), το τραπέζι «Το σόι μου μέσα» αλλά και τους «Godfathers». Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα μερικές από τις δικές μου πηγές έμπνευσης: την κλασσική αξία Martha Stewart, το λιγότερο ίσως γνωστό αλλά με πολλές ωραίες ιδέες The Knot αλλά και τα Style me Pretty και Once WedΣας προτείνω να περιηγηθείτε, να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε τον δικό σας, μοναδικό γάμο!



Αν έπρεπε να σας προτείνω 1 ιδέα για την κεντρική διακόσμηση των τραπεζιών, θα ήταν αυτή που βλέπετε δίπλα από το Ruffled Blog! Τόσο λιτή, τόσο γήινη και τόσο 'ελληνική'! Εδώ μπορείτε να δείτε και step-by-step οδηγίες για να το φτιάξετε μόνοι σας! Αν πιάνουν τα χέρια σας και απολαμβάνετε τις χειροτεχνίες, δοκιμάστε το! Εμείς περάσαμε πολύ όμορφες ημέρες –και νύχτες- δένοντας φιογκάκια και τυλίγοντας τούλια! Α, και αν δεν βρείτε λεβάντα, τόσα αρωματικά διαθέτουμε, διαλέξτε κάποιο άλλο!

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

  1. Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για την απόλαυση της προετοιμασίας. Όταν το κάνεις με κέφι και όχι με άγχος και καταναγκασμό τότε η καλή ενέργεια μεταφέρεται και στην τελετή και παντού. Εγώ πάντως πέρασα πολύ ωραία στην προετοιμασία του δικού σας γάμου! Νομίζω και οι υπόλοιποι που συμμετείχαμε ενεργά. Μη σου πω ότι ορισμένες στιγμές περνάγαμε πιο ωραία και από σας- you know what I mean! Οπότε σίγουρα το προτείνω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαμά δεν θα ξεχάσει τα εκατοντάδες φιογκάκια που έδεσε για τις μπουρμπουλιθρίτσες σου (ακόμη μιά ωραία ιδέα). Ακόμη, παρά τις αρχικές μου αντιρρήσεις, οφείλω να ομολογήσω ότι η τοποθεσία και ο τρόπος που ήρθες από την θάλασσα, ήταν άκρως ειδυλλιακός και ρομαντικός και μας έκανε όλους να δακρύσουμε...και φυσικά...το ότι εσύ ήσουν μιά κούκλα...μιά πεταλούδα...να ζήσεις και να θυμάσαι πάντα αυτήν την ημέρα σαν απαρχή μιάς ωραίας και ευτυχισμένης ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana