Walking closets ή οργανώνοντας το χάος....

Το ξέρω ότι είναι από αυτά τα όνειρα τα οποία μάλλον δεν θα γίνουν πραγματικότητα.... δεν μπορώ να πάψω όμως να την ονειρεύομαι! Ναι, για αυτή τη ντουλάπα μιλάω, ή πιο σωστά για αυτό το δωμάτιο που λειτουργεί σαν ντουλάπα. Διαδεδομένες στο εξωτερικό, και ειδικά στην Αμερική, οι walking closets είναι ένας παράδεισος τάξης, οργάνωσης, λειτουργικότητας… ομορφιάς! 

Επιστρέφοντας όμως στην ‘σκληρή’ πραγματικότητα και ενόψει της αναδιάρθρωσης της ταπεινής μας ντουλάπας ώστε τη θέση των μαγιώ να πάρουν σιγά – σιγά τα κασκόλ, ιδού μερικά tips ώστε να γλυτώσουμε χώρο και χρόνο:
  • Χωρίστε τα ρούχα σε 4 κατηγορίες: αυτά που κρατάμε, αυτά που θέλουν κάποιου είδους επιδιόρθωση, αυτά που μπορούν να δοθούν σε κάποιο φίλο ή φιλανθρωπικό οργανισμό και αυτά τα οποία πρέπει να πεταχτούν. Με ένα σμπάρο, τέσσερα τριγώνια!
  • Δοκιμάστε αυτά που έχετε την υποψία ότι πλέον δεν σας κάνουν... ώστε να φύγουν από τη μέση.
  • Αν δεν το έχετε φορέσει το τελευταίο έτος... άντε να πούμε δύο, τότε οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το φορέσετε ούτε φέτος. Bye-bye….
  • Προσθέστε ράφια αν είναι πολύ ψηλά τα υπάρχοντα, θήκες για τα μικροαντικείμενα, γάτζους πίσω από τις πόρτες ώστε να γίνουν όλοι οι χώροι λειτουργικοί.
  • Χωρίστε ρούχα και παπούτσια σε αυτά που φοράτε περισσότερο ή λιγότερο... ή, αν έχετε το κουράγιο, ξεκινήστε από τα μαύρα ώστε να καταλήξετε στα λευκά περνώντας από όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις... (α πα πα...)
  • Επεκτείνετε την χωρητικότητα χρησιμοποιώντας το χώρο κάτω από το κρεβάτι, πίσω από το κεφαλάρι, δεξιά από τον καθρέφτη... λίγα κουτιά θα κάνουν όλη τη διαφορά.
  • Χρησιμοποιείστε την παπουτσοθήκη ή διάφανα κουτιά για τα παπούτσια... ή όπως κάνει μια φίλη, φωτογραφίστε τα και κολλήστε έξω από το κουτί τη φωτογραφία!
  • Φορέστε τα! Κατά μέσο όρο φοράμε το 20% των ρούχων μας.... Ας ανακαλύψουμε και το υπόλοιπο 80...

Good luck friends!

ΥΓ.Οι φωτογραφίες είναι από το Apartment Therapy

Σχόλια

  1. ..οκ δεν λέω ότι δεν είναι ένα όνειρο αλλά δεν το βρίσκω και δύσκολο να φτιάξεις ένα walking closet άμα χτίσεις το δικό σου σπίτι η άμα κάνεις μια γενική ανακαίνιση και δημιουργήσεις αυτό τον χώρο στην κρεβατοκάμαρα σου. Να ξέρεις πάντως ότι εγώ θα σε βοηθήσω να το πραγματοποιήσεις το όνειρο σου άμα έρθει εκείνη η στιγμή και θα τον βρούμε τον χώρο… το πολύ πολύ να μην έχει κουζίνα το σπίτι.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana