Lunch Box II


Στην όσο και τόσο μακρά μου επαγγελματική πορεία, έχω συναντήσει όλων των ειδών τους τύπους συναδέλφων. Μία από τις κατηγορίες ‘τυποποίησης’ είναι και το είδος φαγητού που επιλέγουν να τρώνε εν ώρα δουλειάς. Το lunch box που λέμε.  Άλλοι δεν τρώνε ΤΙΠΟΤΑΚυριολεκτικά ΤΙΠΟΤΑΜόνο νερό. Άλλοι ψιλο-τσιμπάνε κάτι γρήγορο και ελαφρύ, από γιαούρτι και φρούτα, μέχρι κριτσίνια και τοστ. Άλλοι πάλι, φέρνουν από το σπίτι ρεβύθια σούπα (κάθε φορά θυμάμαι την χαρακτηριστική περιγραφή του φίλου Σ. για τη συνάδελφο που ρουφούσε τη σούπα πάνω από το πληκτρολόγιο με τις αναπόφευκτες παράπλευρες απώλειες!) και ενίοτε παραγγέλνουν μέχρι και κοντοσούβλια.
Για όσους ανήκουν, σαν και εμένα, στη δεύτερη κατηγορία, βρήκα μία εξαιρετική ιδέα και είπα, βεβαίως, να την μοιραστώ μαζί σας. Είναι τόσο απλή και όμως δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό…. ‘Σπιτικό’ γιαούρτι λοιπόν, με φρούτα, μέλι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Βήμα 1, κρατάμε το άδειο βαζάκι από την μαρμελάδα / γλυκό του κουταλιού / σάλτσα που μας τελείωσε. Βήμα 2, αγοράζουμε το αγαπημένο μας γιαούρτι, ακόμα και το χύμα ή αυτά στις οικογενειακές συσκευασίες. Βήμα 3, φτιάχνουμε τη δική μας μείξη γεμίζοντας το μισό, καθαρό βαζάκι με γιαούρτι, από πάνω βάζουμε μαρμελάδα / μέλι / κομμάτια φρούτων / σταφίδες / ξηρούς καρπούς κτλ, συνεχίζουμε με γιαούρτι και κλείνουμε με το best seller υλικό, έτσι για να μας φτιάξει τη διάθεση ανοίγοντας το καπάκι.

Στην πρώτη φωτογραφία η ιδέα του the kitchn με μαρμελάδα + βατόμουρα + μέλι + καρύδια, και στη δεύτερη η δική μου πρόσφατη προσαρμογή με φράουλες + μέλι.

Καλή όρεξη!
ανδριάνα

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana