Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Black Eyed Peas


Ναι, είναι τα ταπεινά μαυρομάτικα φασόλια. Τόσο εύκολα στο μαγείρεμα αλλά περιορισμένα στις επιλογές... τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ. Θα χαρώ πολύ να με διαψεύσετε με προτάσεις. Και επειδή πολλές φορές αυτά που είναι δεδομένα για τον έναν είναι ένα εντελώς ξένο πεδίο για τον άλλο, ιδού η τόσο απλή αλλά και τόσο νόστιμη και θρεπτική δική μου πρόταση. Μας αρέσει τόσο που την φτιάχνουμε ως κυρίως γεύμα.

Σαλάτα με μαυρομάτικα και καπνιστό τόνο
Υλικά για κυρίως γεύμα 2 ατόμων ή πρώτο πιάτο 3-4 ατόμων

1 κονσέρβα καπνιστού τόνου (εννοείται ότι κάνει και ο κανονικός αλλά ο καπνιστός δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση)
100-150γρ βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
1 μαρούλι ή 2 σαλάτες ή ένα και ένα (προσωπικά προτιμώ την ποικιλία)
φρέσκο κρεμμύδι
καλαμπόκι
κριθαρένια παξιμάδια
πιπεριά
σάλτσα: ελαιόλαδο (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και το λάδι του καπνιστού τόνου που διατηρεί το καπνιστό άρωμα) - βαλσάμικο ξύδι - μουστάρδα - αλάτι - πιπέρι

Ανακατεύετε καλά και απολαμβάνετε!

4 σχόλια:

  1. Η κλασσική δική μου συνταγή είναι παρεμφερής.
    Ανακατεύω τα βρασμένα μαυρομάτικα με κρεμμύδι, μαϊντανό, άνιθο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι.
    Σε άλλο μπώλ ανακατεύω τόνο με κρεμμύδι, μαϊντανό, άνιθο, αλάτι, πιπέρι,λάδι και λεμόνι.
    Τα μυρωδικά πάνε κατά βούλησι και γούστο του καθενός.
    Κατόπιν ο καθένας βάζει όσο θέλει στο πιάτο του και ανακατεύει...
    Αν δεν υπάρχουν περίεργοι (τα παιδιά μου ήθελαν περισσότερο τόνο) τα ανακατεύεις όλα μαζί και τα σερβίρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δροσερή !!!!
    θα την δοκιμάσω!!!!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια! Θα την φτιάξω σήμερα κιόλας!!! χχχ :) μαρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Δέσποινα & @Μαρίνα: αναμένω τις εντυπώσεις σας αν τελικά την δοκιμάσατε; χχχ ανδριάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes