Cupcake love! #7 Blueberry Lemon


Άλλο ένα brunch διοργανώθηκε στην οικία μας καθώς είχαμε αγαπημένους φίλους από την Αμερική. Και είμασταν τυχεροί γιατί είχε τόσο ωραίο ήλιο που καθήσαμε για ώρα έξω και τα λέγαμε. Όσο λοιπόν είμασταν μέσα είχαμε ετοιμάσει ένα μικρό μπουφέ με τα απαραίτητα: καφέδες, τσάι, μέλι, σπιτική μαρμελάδα φράουλα και αλμυρό κέικ (από την μονάκριβη αδελφή μου), σπιτική best seller τυρόπιτα από την μαμά, κουλουράκια βουτύρου, ζεστό ψωμί, 'σπιτική' πραλίνα... Έπρεπε λοιπόν να συνεισφέρω και εγώ ως οικοδέσποινα. Έφτιαξα λοιπόν αυτά τα cupcakes με λεμόνι και bluebbery! Μάλλον ταιριάζουν περισσότερο στην κατηγορία muffin αλλά δεν πειράζει.

Μετά από χρόνια λοιπόν έφτιαξα γλυκό χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποιου είδους μίξερ. Τι ωραία αίσθηση! Από την μία να τα φτιάχνεις όλα με το χέρι, και από την άλλη να γλιτώνεις 2-3 μπολ για πλύσιμο. Τα cupcakes ήταν συγκλονιστικά! Αλήθεια σας λέω! Ο συνδυασμός του λεμονιού με τα bluebberies και την κανέλα είναι φανταστικός! Έγιναν ανάρπαστα όπως καταλαβαίνετε αλλά είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα τα ετοιμάσω και πάλι για άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους.



Υλικά:
Topping
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
λίγο αλάτι
30γρ παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

Cupcake
1,5 κούπες αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα από 2 λεμόνια
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας γάλα
1 αβγό
1,5 κούπες blueberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα*)


Για το topping, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα τρίβετε ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα και να απορροφιθεί το βούτυρο.

Για τα cupcakes, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. 
Aνακατεύετε σε ένα μικρό μπολ το λάδι, το γάλα και το αβγό ώστε να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύετε ώστε να γίνουν ένα (με ένα σύρμα). Μην τα πολυπαιδεύετε γιατί όσο τα ταλαιπωρείτε τόσο τους αφαιρείτε από τη γεύση και την ελαφρότητα. Προσθέστε στο τέλος τα blueberries και ανακατέψτε μια τελευταία φορά.
Μοιράστε το μείγμα σε μεγάλες θήκες για cupcakes (εμένα μου βγήκαν συνολικά 15) και ρίξτε από πάνω γενναιόδωρα το topping. Ψήστε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

*Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα bluberries, μην τα ξεπαγώσετε. Προσθέστε τα όπως είναι στα υλικά και απλά ελέγξτε μήπως θέλουν 2-3 λεπτά ακόμα ψήσιμο. 

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το Alaska from scratch.

Σχόλια

  1. ωραίος συνδυασμός, λεμόνι - blueberries.θα τα φτιάξω σύντομα.
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με έβαλες σε περιέργεια να τα δοκιμάσω. Αυτο τον συνδυασμό δεν τον εχω δοκιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana