(Cup)cake love! #11 Banana


Θυμάστε που σας έγραφα ότι έφτιαξα carrot cupcakes για τα γενέθλια του συνοδοιπόρου; Κλασικά, το frosting ήταν πολύ (μάλλον γιατί εγώ δεν βάζω ένα πυργάκι από πάνω όπως συνηθίζεται) και πολύ γευστικό οπότε κάτι έπρεπε να το κάνω και γρήγορα. Μετά από μερικές ημέρες που ξεκουραζόταν στο ψυγείο, εμφανίστηκε λοιπόν και μία μπανάνα η οποία δεν ζούσε και τις καλύτερές της ημέρες. Να 'σου λοιπόν ο συνδυασμός! Κέικ μπανάνας με cream cheese frosting! Έψαξα στο διαδίκτυο και η συνταγή που με κέρδισε είναι αυτή της Erren's με μόνη διαφορά το frosting καθώς εγώ χρησιμοποίησα αυτό που είχα ήδη φτιάξει. Θα σας τα εξηγήσω όμως όλα βήμα- βήμα. Πάμε.


Υλικά για κέικ μπανάνας:
  • Δύο ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι. Όσο πιο ώριμες, τόσο πιο γλυκές.
  • 1 φλιτζάνι -225γρ ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι -225γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι -200γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 στικ βανίλιας ή 1,5 κουταλάκια σκόνη
  • 4 κουταλιές γάλα
Υλικά για το frosting:
  • 113γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 227γρ cream cheese
  • 300gr ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ βανίλιας

Πώς ξεκινάμε πάντα; Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά του κέικ και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (μην το παρακάνετε!).
Βάζουμε το μείγμα στη θήκη μας και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι (κάθε φούρνος είναι διαφορετικός).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξε-φορμάρουμε.
Αν θέλουμε, μένουμε σε αυτό το στάδιο και έχουμε ένα πολύ αρωματικό και αφράτο κέικ. Αν όμως θέλουμε να το κάνουμε πιο 'αμαρτωλό' τότε προχωράμε και με την επικάλυψη.
Χτυπάμε το βούτυρο με το cream cheese, προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και στο τέλος την βανίλια. Αφού έχει κρυώσει το κέικ, το καλύπτουμε με το frosting.
Έτοιμο!

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι ακόμη και 1 εβδομάδα μετά, τα λίγα κομμάτια που φυλάχτηκαν σε ένα ταπεράκι, παρέμειναν εξαιρετικά φρέσκα και αρωματικά!

Καλή επιτυχία!
ανδριάνα

Σχόλια