Ομορφιά



Με τους κοντινούς μου το συζητώ συχνά. Ειδικά με τους άντρες. Θέλω να τους ανοίξω τα μάτια στο τι πραγματικά σημαίνει να είσαι γυναίκα ακόμα και τώρα, στον 21ο αιώνα. Όχι, δεν μπορούν να καταλάβουν, και είναι λογικό. Αλλά μπορούν να δουν έστω για λίγο τη ζωή μέσα από τα μάτια μας γυναίκας (φίλης στην προκειμένη) και ίσως την επόμενη φορά, στην επόμενη κοπέλα, να δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση και 'αλληλεγγύη'. Γιατί ακόμα και σήμερα, σε μια 'σύγχρονη' κοινωνία, μετά από μάχες αιώνων, το να είσαι γυναίκα είναι αρκετές φορές (πολύ) περιοριστικό και τόσο démodé.

Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στα social media ή στα περιοδικά του μήνα και θα καταλάβετε τι εννοώ... 5 μυστικά για μέση δαχτυλίδι - Αυτά προτιμούν οι άντρες στο sex - Χάστε 10 κιλά σε 1 μήνα - Οι νέες επαναστατικές τεχνικές σβήνουν τις ρυτίδες μια για πάντα - Οι άντρες προτιμούν τις... ξανθιές. Και ναι, όλα τα παραπάνω τα έβγαλα από το μυαλό μου, σίγουρα όμως έχουν φιγουράρει σε ουκ ολίγα περιοδικά και sites, όσο σύγχρονα ή προχωρημένα και αν νομίζουν ότι είναι, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Και αναρωτιέμαι σε ποιες απευθύνονται;; Ποιες περιμένουν να μάθουν από ένα περιοδικό τι αρέσει στους άντρες ώστε μετά να γίνουν αυτό;;

Σαν η μόνη έγνοια μιας σύγχρονης γυναίκας να είναι πόσο όμορφη είναι ή πόσο μπορεί να γίνει, ή μάλλον, πιο σωστά, πόσο αρεστή (γιατί ποιος κρίνει την ομορφιά;) και βεβαίως πώς να εξελίξει τις ικανότητές της ικανοποίησης των αντρών. Λες και αν οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές, τις ψηλές, τις κοντές, τις sexy ή τις goth εσύ θα πας να γίνεις αυτό! Και αν σε 6, 12 μήνες αλλάξουν γνώμη και ξαφνικά προτιμούν τις μελαχρινές με πιασίματα, και ελιά στο μάγουλο, θα αλλάξεις πάλι! Μόνο εγώ νιώθω ότι είναι τόσο υποτιμητικά όλα αυτά; Τόσο επιφανειακά και τόσο ανούσια; Και τι να κάνεις δηλαδή αν γεννήθηκες 1.50 και οι άντρες προτιμούν τις ψηλές; Ή πόσο έγκλημα είναι να είσαι 45 και να φαίνεσαι 45! Σπάνιο σίγουρα. Πόσο σκληρή είναι αυτή η κοινωνία με εμάς τις γυναίκες! 

Από την άλλη, βέβαια, δεν βλέπω κανένα αντρικό περιοδικό ή site να αφιερώνει σελίδες επί σελίδων στο τι θέλουν οι γυναίκες, πώς να κάνουν μέση δαχτυλίδι και πώς να είναι sexy αυτό το καλοκαίρι! Γιατί η γυναίκα πρέπει απλά να είναι όμορφη και ο άντρας πετυχημένος! Μα πού ζούμε; Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ότι όλα αυτά ξεπηδούν από τα περιοδικά και προσγειώνονται στην πραγματικότητα και στις συζητήσεις με φίλους. Που το πρώτο πράγμα που θα με ρωτήσουν είναι αν η τάδε φίλη μου είναι όμορφη ή τι είναι της μόδας ώστε να γίνουν και αυτές όμορφες. ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΗ; Ψηλή, κοκαλιάρα, με ξανθά κυματιστά μαλλιά, sexy σορτς και ψηλοτάκουνα; ΈΛΕΟΣ. Κοιτάξτε γύρω σας με καθαρή ματιά και θα δείτε δεκάδες όμορφες γυναίκες που δεν χωράνε σε καλούπια. Δείτε τα μάτια τους, τις εκφράσεις τους, το περπάτημά τους, ακούστε τα λόγια τους, νιώστε το άγγιγμά τους, αγαπήστε την μοναδικότητά τους.

Και ξέρετε τι είναι ακόμα χειρότερο για μένα; Όταν οι ίδιες οι γυναίκες παγιδεύονται στους μιντιακούς τίτλους και ξεχνούν την πραγματική τους ομορφιά και τον πλούτο της ιδιαιτερότητας. Ας σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος πια!

ανδριάνα

Σχόλια

  1. Πόσο δίκιο έχεις! Και πού να δεις στην εγκυμοσύνη πόσο τρελές έχουμε καταντήσει! Βγαίνει η άλλη από το μαιευτήριο και πρέπει να έχει αναλογίες μοντέλου! Μα κυρία μου παιδί γέννησα, πώς να μαζέψει το δέρμα της κοιλιάς μου σε 3 μέρες? Πώς να ξεφουσκώσει το στήθος μου που έχει γίνει τούμπανο και δεν το κρατάει τίποτα? Πώς να ξεπρηστώ μετά από τόσες βδομάδες κατακράτησης σε 3 μόνο μέρες? Και ο χειρότερος κριτής είναι πάντα η άλλη γυναίκα!
    Ρωτάνε την άλλη, ετών 50+ πώς διατηρεί το σώμα της και λέει ότι έχει να φάει τηγανιτές πατάτες από τα 20! Μα είναι ζωή αυτή? Να στερούμε μια ζωή για να κυκλοφορώ με καυτό σορτς στα 50? Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ το 3ήμερο στη Μάνη έτρωγα κάθε μέρα πατάτες τηγανισμένες σε φρέσκο ελαιόλαδο. Μάλλον έχω συμπληρώσει τις επιτρεπόμενες μερίδες μέχρι τα 100! Και πολύ το ευχαριστήθηκα! Ζήτω, λοιπόν, οι τηγανιτές πατάτες και οι καλοκαιρινές παπάρες σε χωριάτικες σαλάτες με ζουμερές τομάτες που βγάζουν κόκκινο ζουμί στον πάτο της σαλατιέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεφτερια στις γυναίκες.... Και στις τηγανίτες πατάτες :)

      Διαγραφή
  2. Ανοιγεις μεγαααααλο θεμα!
    Πόσο τραγικο που τα θεματα των γυναικειων περιοδικων εχουν παραμεινει τα ίδια εδω και... ποόσες δεκαετιες? Σα να διάβαζα το πρωτο τευχος του ΚΛΙΚ (όχι Νitro, πιο πριν). Βεβαια θα μου πεις, αφου εχουμε μεγαλωσει με παραμυθια τυπου: η Πριγκιπισσα που ειναι ομορφη, νεα, ξανθομαλλούσα, συνεσταλμένη (να τα λέμε κι αυτα), χειλάκι πετροκέρασο κτλ. Το κακό εχει γίνει απο την μικρη ηλικία, αντε να το διορθωσεις στην πορεία.
    Νομιζω πάντως οτι και τα δύο φύλλα εχουν παγιδευτει στο λάθος αυτο: ετσι πρέπει να ειναι η τελεια γυναικα. Οι γυναικες με το να προσπαθούν να μοιάσουν σε αυτο το πρότυπο και οι αντρες νομιζοντας οτι μόνο μια τετοια γυναικα δίπλα τους θα τους κανει να φαινονται πετυχημένοι, αρά και ευτυχισμενοι!
    Νομιζω οτι σημαντικο ρόλο σε αυτο εχει παίξει η ανυπαρξία της γυναικείας αλληλεγγυης. Πρωτη πρωτημια γυναικα θα σχολιασει αρνητικα ενα ζευγάρι που ο αντρας ειναι εμφανισημος και η γυναικα οχι τόσο και μεγαλυτερη του. Ενω αντιθετα θεωρει φυσιολογικο μια ομορφη και νεα γυναικα να ειναι μαζί με εναν φαλακρό και μεσηλικα! Αντι να γυρισει να πει στην γυναικα της πρωτης περιπτωσης... μαγκια σου μανδάμ!!! Οι άντρες πάντως αυτο θα έλεγαν σε εναν φιλο τους που θα σκάσει μυτη με νεο ομορφο αμόρε... μπράβο σου παιδαρα μου!
    Οπως καταλαβαινεις το οτι ακομη οι γυναικες δεν θεωρουνται ισες με τους ανδρες ειναι ενα γεγονός που μεγάλη μεριδα φταιξίματος εχουν και οι γυναικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ.... συμφωνώ! Και για τα άθλια γυναικεία πρότυπα των παραμυθιών και των παιχνιδιών (όχι άλλο ροζ!), και για την έλλειψη γυναικείας αλληλεγγύης και για την πλάνη που ζουν και τα 2 φύλα. Ας ελπίσουμε η δική μας γενιά (που έγινε ή θα γίνει και γονιός) να κάνει την διαφορά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana