CITY BREAK: Στρασβούργο


Ο Μάιος ήταν ένας ονειρικός μήνας γιατί γέμισε με ταξίδια! Άλλα προγραμματισμένα και αναμενόμενα, άλλα άξαφνα. Όλα όμως ξεχωριστά και αναζωογονητικά! Ένα λοιπόν από τα πιο άξαφνα ταξίδια ήταν αυτό στο Στρασβούργο. Ο φίλος Γιάννος θα ήταν εκεί σε επαγγελματικό ταξίδι, εμείς απέχουμε κάτι λιγότερο από 3 ώρες οδικώς, το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο έκρυβε και μία Ελβετική αργία την Δευτέρα, ενημερώθηκε και ο φίλος Γιάννης από το Μόναχο και ήταν και αυτός διαθέσιμος οπότε έδεσε το γλυκό! Τρεις ημέρες οι τέσσερις μας στο Στρασβούργο στα μέσα Μαΐου! 

Κάναμε την έρευνά μας και επιλέξαμε να μείνουμε στο Hotel de l' Europe το οποίο ήταν στην καρδιά του Στρασβούργου, στο πεζόδρομο δηλαδή που καταλήγει στην Petite France (να το έχετε υπόψη σας αν σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί). Και οι 3 ημέρες μας γέμισαν με βόλτες, ήλιο, φωτογραφίες, κρασί, περπάτημα, γέλια, κάστρα, χωριά. Ολόκληρη η περιοχή της Αλσατίας είναι πολύ όμορφη, γνωστή για τα κρασιά της, τα παραδοσιακά χωριά της, τα κάστρα και τις γευσιγνωσίες της. Το Στρασβούργο είναι μία πολύ ζωντανή πόλη. Πολύ γραφική, ιδιαίτερη, παραδοσιακή, ξεφεύγοντας από το στερεότυπο της 'επαρχιακής' πόλης. Τουλάχιστον σε εμάς, προερχόμενοι από τις μικρές και ήσυχες Ελβετικές πόλεις, το Στρασβούργο μας φάνηκε ότι βούιζε από ζωή, κόσμο, εκδηλώσεις, μουσικές, μαγαζιά. Με βάση το Στρασβούργο, υπάρχουν δεκάδες μικρότερες πόλεις και χωριά που μπορείς να επισκεφθείς είτε απλά κάνοντας ένα road trip μέσα από τους αμπελώνες, είτε επιλέγοντας να ανέβεις στα κάστρα με την επιβλητική θέα ή -αν είσαι πιο οργανωμένος- συμμετέχοντας στις διάφορες γευσιγνωσίες και εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα οινοποιία.



Δεδομένου του εξαιρετικού καιρού, εμείς επιλέξαμε να είμαστε έξω όλη μέρα. Οπότε περπατήσαμε πολύ, κάναμε βόλτες με το αυτοκίνητο, ήπιαμε τα Pinot Gris μας, δοκιμάσαμε τα παραδοσιακά τους κρέατα και σαλιγκάρια (not me) και φωτογραφίσαμε. Όπως θα δείτε, το Στρασβούργο είναι ένα αμάλγαμα Γαλλικής και Γερμανικής επιρροής, όπως ακριβώς υποδηλώνει και η ιστορία του. Βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών και από την αρχιτεκτονική του, μέχρι την κουζίνα και τον πληθυσμό του, είναι εμφανείς οι επιρροές των 2 χωρών. Σου θυμίζει λίγο από Γαλλία, λίγο πιο πολύ από Γερμανία αλλά ίσως και από Ολλανδία, με μία μικρή δόση Βενετίας και Τοσκάνης. Α! Εκεί βρίσκεται και η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!








ΥΓ. Την αγάπη μου για τις ταμπέλες - επιγραφές την θυμάστε. Στη Αλσατία τις έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο! Δείτε την 1η φωτογραφία και φανταστείτε δεκάδες μαγαζιά με τέτοια αριστουργήματα στην είσοδό τους.
ΥΓ2. Οι βραδινές λήψεις είναι του συνοδοιπόρου και είναι για βραβείο! Εντάξει, πολύ αντικειμενική δεν είμαι, αλλά δεν είναι εξαιρετικές;
ΥΓ3. Την επόμενη φορά θέλω να κάτσουμε εκεί αριστερά στην όχθη του ποταμού για πικ-νικ. Όπως η παρέα της προ-τελευταίας φωτογραφίας.

Σχόλια

  1. Τι ωραια τα ποτάμια μεσα στις πόλεις!
    Ναι οι βραδινες ειναι πολυ ωραίες, δεν υπαρβάλεις ;)

    Να εχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Είναι το νερό αναζωογονητικό σε όλες του τις μορφές! Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana