Αυτό το σπίτι!


Τι να σας πρωτογράψω για αυτό το σπίτι! Έμεινα άφωνη όταν εμφανίστηκε στον υπολογιστή μου ένα ηλιόλουστο μεσημέρι. Και ξέρετε τι με στεναχωρεί πιο πολύ από όλα... με συγχίζει βρε παιδί μου. Ότι -σχεδόν- όλα όσα κάνουν το συγκεκριμένο σπίτι τόσο εντυπωσιακό, τόσο εκθαμβωτικό, τόσο ξεχωριστό, τόσο αέρινο, τόσο μοναδικό... είναι στοιχεία αρχιτεκτονικά και όχι διακοσμητικά. Είναι τα τόσο ψηλά ταβάνια. Αυτές οι απίθανες γυάλινες πόρτες. Αυτά τα πατώματα. Αυτά τα ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι. Αυτά τα εμφανή τούβλα. Είναι δηλαδή συστατικά του σπιτιού που απλά δεν μπορείς να μεταφέρεις σε ένα άλλο. Δεν είναι τόσο η ασπρόμαυρη κουζίνα ή ο δερμάτινος καναπές. ΟΚ. Είναι εντυπωσιακά και αυτά. Αλλά χωρίς τα βασικά χαρακτηριστικά αυτά του σπιτιού, θα ήταν μία ακόμη όμορφη κουζίνα και ένας ακόμη δερμάτινος καναπές. Αχ. Και ξέρετε γιατί συγχίζομαι; Γιατί καταλήγω ότι μόνο αν χτίσεις και έχεις και έναν σπόνσορα, μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο σπίτι πραγματικότητα. Άντε, στην καλύτερη των περιπτώσεων αν βρεις ένα διαμάντι που θα καταφέρεις να ανακαινίσεις. Φάτε μάτια ψάρια.....







Φωτογραφίες: vtwoven

Σχόλια

  1. Αυτο ειναι σπιτι!
    Θυμαμαι καποτε μου είχε πει ενας αρχιτέκτονας, οτι το πρωτο πραμα που κανει ενα σπιτι μοναδικο ειναι η σωστη κατασκευη ενός σπιτιού και μετα το ντεκορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι!! Αλλά ακόμα και να μπορέσεις να χτίσεις το δικό σου σπίτι, είναι συνήθως τόσες οι υποχωρήσεις που πρέπει να κάνεις (κυρίως λόγω των οικονομικών) που πάλι κάτι θα μείνει απέξω.

      Διαγραφή
  2. ....για αυτο χρειαζεσαι παντα εναν αρχιτεκτονα.
    β.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana