Δεν είμαι εγώ


Ποια είναι αυτή με το φουσκωμένο στήθος, τη χαλαρή κοιλιά και την κατακράτηση στα πόδια; Αυτή με τους μαύρους κύκλους, τα ανάκατα μαλλιά και τα απεριποίητα φρύδια. Αυτή που φοράει το ίδιο μπλουζάκι μέρες τώρα παρέα με εκείνη την βερμούδα που της ήταν μεγάλη. Αυτή που σέρνεται από δωμάτιο σε δωμάτιο προσπαθώντας να περάσουν οι ώρες ώστε να έρθει η επόμενη ημέρα... και φτου και από την αρχή. Αυτή με τη στοίβα από το ταχυδρομείο, με τα περιοδικά ακόμα στα σελοφάν τους και τα μαθήματα σε αναμονή... επ' αόριστον. Αυτή που τρώει ότι βρει για να ξεγελάσει την πείνα της, κάνει μπάνιο σε 4' και κουτουλάει από τις 20.00.

Είναι η ίδια κοπέλα που είχε ενδιαφέροντα και hobbies. Τόσα που μερικές φορές δεν τα προλάβαινε. Είναι η ίδια κοπέλα που ντυνόταν όμορφα, έφτιαχνε τα μαλλιά της και πού και πού βαφόταν κιόλας. Είναι η ίδια που έκανε εκδρομές, αγαπούσε τον συνοδοιπόρο της αλλά και τον εαυτό της. Είναι η ίδια που ονειρευόταν αυτό το ταξίδι στην Ιαπωνία και μία μετακπαίδευση γιόγκικη στην Ινδία. Είναι η ίδια που ίδρωνε για να προχωρήσει ένα βήμα ακόμα τις αγαπημένες τις ασκήσεις, που ένιωθε ότι τα γαλλικά της βελτιώνονται και που προσαρμοζόταν στη νέα της πραγματικότητα. Είναι η ίδια που πειραματιζόταν με συνταγές και έφτιαχνε πάντα γλυκά για τους αγαπημένους της. Είναι η ίδια που πρώτη ξεσήκωνε τους φίλους για συναυλίες - θέατρα και διακοπές. Είναι η ίδια που μετέφερε το έγκυο σώμα της με περηφάνεια και αγάπη.

Όλοι σου μιλούν για τις δυσκολίες της μητρότητας γύρω από το μωρό. Κανείς όμως δεν σου μιλά για εσένα. Για εσένα που δεν αναγνωρίζεις πλέον στον καθρέφτη (για αυτό και τον αποφεύγεις). Για εσένα που τις περισσότερες ώρες δεν θυμίζεις τίποτα από τον "παλιό καλό σου εαυτό". Και δεν χρειάζεται να στο πει κανείς. Γιατί κανείς δεν θα στο πει και ας το βλέπουν. Το ξέρεις από μόνη σου. Γιατί σε ξέρεις. Γιατί σε βλέπεις. Γιατί σε αισθάνεσαι. Γιατί εσύ είσαι άλλωστε και η πιο αυστηρή κριτής. Ναι, είναι πολύ νωρίς. Ναι, όλα θα επανέλθουν. Ναι, θα μεγαλώσει ο μικρός και θα μπορέσεις να βάλεις ξανά κάποια από τα θέλω σου στο πρόγραμμα. Ναι, θέλει χρόνο, και επιείκεια, και υπομονή. Αλλά εγώ ζω στο τώρα και το τώρα μου σας περιγράφω. Και το τώρα μου είναι η 1η παράγραφος. Και είναι δύσκολη η συνειδητοποίηση και άλλο τόσο η αποδοχή. Γιατί δεν θέλω να είμαι αυτή, και όμως είμαι. Γιατί πίστευα ότι είμαι ρεαλίστρια και πρακτική και superwoman αλλά τελικά δεν είμαι. Γιατί είναι τόσα τα μαθήματα..... απανωτά! Ποιο εγώ; Ποιες επιθυμίες; Ποιες ανάγκες; Ποια βοήθεια; Ποια κατανόηση; Τουλάχιστον σου χαμογελάει πού και πού. Και παίρνεις ξανά τα πάνω σου και ελπίζεις να δημιουργήσεις ένα νέο "εγώ" που θα συνδυάζει τα 2 παραπάνω. Και ότι θα είσαι η μαμά αλλά και η σύντροφος - επαγγελματίας - φίλη - yogi - μαγείρισσα - άνθρωπος που θες. Εν αναμονή καλύτερων ημερών λοιπόν. 

This too shall pass.

ανδριάνα
μητέρα 2 μηνών και 25 ημερών

Σχόλια

  1. Α χα χα στην αρχη νομιζα οτι περιεγραφες εμενα... και δεν εχω παιδι για να εχω δικαιολογια ;)

    Πριν μια βδομαδα εφυγε καλή μου φιλη για Ινδιες... γιογκα καμπ και μετα διακοπες. Καταλαβες και εμεις εδω.

    Συνεχιζω να πονταρω σε εσενα, γιατι εισαι απο τις ελαχιστες ρεαλιστριες γυναικες που εχω διαβασει/γνωρισει.
    Οι περισσοτερες φιλες μου ζουσαν σε αλλη διασταση περιμενοντας να γεννησουν και εκανα καλοκαιρινα πλάνα για το οταν ερχοταν το μωρο που ουτε στο 1/10 δεν πραγματοποιηθηκαν. Με αποτελεσμα να χασουν τα αυγα και τα πασχαλια.

    Μηπως σημερα και ολας να φτιαξεις τα μαλλια σου, για να φτιαξει λιγο το κέφι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπράβο στη φίλη σου. Γιατί, για να λέμε όλη την αλήθεια, τόσα χρόνια χωρις παιδί πάλι δεν το κατόρθωσα αυτό το ταξίδι στην Ινδία.
      Σε ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης! Μου δίνεις κουράγιο!
      Χτες ηταν στο προγραμμα το λούσιμο, ίσως σήμερα να προλάβουμε ένα ίσιωμα.... Για να δούμε!

      Διαγραφή
  2. όσα λες, μου θυμίζουν εμενα σε εποχές "εντατικής μητροτητας"... όντως θα περάσουν κ όντως θα επιβιώσεις κ θα δυναμώσεις...
    Και θα είναι για ακομη μια φορα η επιβεβαιωση της αποστασης θεωρια απο πραξη!
    Εχεις τέλεια μαλλια οπως κ να εχει...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana