Εν αναμονή


Τι παγίδα και αυτή! Νομίζω ότι όλοι έχουμε πέσει μέσα, μάλλον επανειλλημένως. Πρώτη θα σηκώσω το χέρι! Για την παγίδα του να περιμένουμε τις διακοπές, το ταξίδι, την αλλαγή ώστε να αλλάξει κάτι, να ξεφύγουμε, να απολαύσουμε, να περάσουμε όμορφα ομιλώ. Και ναι είναι όμορφη αυτή η αναμονή και προσμονή. Και οι ετοιμασίες και οι ονειροπολήσεις και τα σχέδια. Αυτές όμως οι πολυπόθητες (καλοκαιρινές) διακοπές δεν παύουν να διαρκούν μόλις λίγες ημέρες. Στη δική μας περίπτωση, 2 εβδομάδες. Τι να πρωτοχωρέσεις; Πού να πρωτοπάς; Ποιον να πρωτοσυναντήσεις; Πότε να ξεκουραστείς, πότε να απολαύσεις, πότε να χαλαρώσεις;

Τι λέτε λοιπόν να δώσουμε μία υπόσχεση στους εαυτούς μας και να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα σαββατοκύριακα σαν μίνι διακοπές; Βλέπετε, αφήνω τις καθημερινές απέξω για να χωρέσουν την ρουτίνα, και τις δουλειές, και το άραγμα στον καναπέ. Τα σαββατοκύριακα όμως μπορούν να μετατραπούν σε οάσεις φρεσκάδας και αλλαγής και ανανέωσης. Ειδικά τα καλοκαιρινά! Άλλες φορές με μικρές εκδρομές τριγύρω (στη φύση, στους φίλους που μένουν λίγο πιο μακριά και συναντούμε αραιά και πού, στο εξοχικό), άλλες εντός της πόλης μας (φεστιβάλ, συναυλίες, σεμινάρια, αθλητισμός, πολιστιμός, ακόμη και εκείνο το ωραίο εστιατόριο που άνοιξε και όλο λέμε να επισκεφθούμε αλλά ακόμα τίποτα), άλλες ακόμα πιο μακριά (why not?). Είναι τόσα όλα τα ενδιαφέροντα που διοργανώνονται ερήμην μας που αποκλείεται να μη βρούμε κάτι που να ταιριάζει στο στυλ μας, στο χρόνο μας, στη διάθεσή μας. Μπείτε στους οδηγούς πόλεις, αγοράστε free press εφημερίδες, ρωτήστε φίλους και συγγενείς και οργανωθείτε! Βγάλτε το ημερολόγιο και αρχίστε να σημειώνετε. Και παρακινήστε και τους γύρω σας. Όλα είναι ομορφότερα όταν τα μοιράζεσαι.

Εμάς τα σαββατοκύριακά μας, ειδικά αυτά με καλοκαιρία, είναι συνήθως γεμάτα με μικρές εξορμήσεις (γιατί εντός της πόλης μας δυστυχώς δεν γίνονται πολλά). Λίγο Βέρνη για να θαυμάσουμε την ομορφιά της και να φάμε ωραία, λίγο Λωζάννη στους φίλους και βόλτα με έναν freddo cappucino στο χέρι (αμέ!), λίγο Γενεύη, λίγο τα δάση και οι λίμνες όλο και κάτι βρίσκουμε. Ευτυχώς τώρα ξεκινά και η "τουριστική" περίοδος του Neuchatel οπότε γεμίζουμε και με τοπικές εκδηλώσεις.

Αδράξτε λοιπόν τις ημέρες και τα σαββατοκύριακα και την ομορφιά της Ελλάδας (και όχι μόνο).
ανδριάνα


Σχόλια