Μύρισε Κυριακή!


Λίγα πράγματα αγαπώ τόσο όσο ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό. Και αυτό γιατί συνδυάζει πολλές μικρές αγάπες μου.... Ξύπνημα χωρίς ξυπνητήρι, χουζούρεμα, αγκαλιές, ήλιο, μουσική στο ραδιόφωνο, άρωμα καφέ, κυριακάτικη εφημερίδα.... και βεβαίως κυριακάτικο πρωινό!



Στην οικογένειά μου το πρωινό ήταν must! Ο μπαμπάς φτιάχνει πάντα ένα λαχταριστό μπολ με ανάμεικτα δημητριακά και γάλα ενώ η μαμά πίνει τον γαλλικό της καφέ πάντα με 2 κουλουράκια (ε μπορεί και 3). Τα αδέλφια μου το απαρνήθηκαν εν αντιθέση με εμένα που παραμένω φανατική οπαδός του. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει απλά το πρωϊνό... μου αρέσουν όλα αυτά που συνήθως τρώμε κατά τη διάρκεια του πρωϊνού. Τόσο, που μπορώ να τα τρώω όλη μέρα, με ιδιαίτερη έμφαση βεβαίως στα πιο γλυκά.... δημητριακά, φρυγανιές με μέλι, ζεστό ψωμί με σπιτική μαρμελάδα φράουλα, french toast, pancakes! Ναι pancakes! Μία αμερικανική παράδοση που μας έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια.....


Θα σας γράψω λοιπόν την απλή, πλην θεσπέσια, συνταγή για pancakes η οποία όμως πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από Maple Syrup -πιστέψτε με, τις αξίζει όλες του τις θερμίδες!! Σημειώστε λοιπόν:


ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 3 κούπες γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. του γλυκού baking σόδα
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1-2 κουταλιές ζάχαρη 
Ανακατεύουμε σε μπολ τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη baking σοδα και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα ανακατεύοντας με σύρμα. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την υφή του μείγματος προσθέτοντας αντίστοιχα είτε γάλα είτε αλεύρι (για να γίνει πιο αραιό ή πιο πηκτό). Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα. Μόλις αρχίσουν να γίνονται φουσκάλες, το αναποδογυρίζουμε. Κάθε pancake χρειάζεται λίγα μόλις λεπτά... Σερβίρουμε με maple syrup, κανέλα, μέλι, μαρμελάδα, merenda ... ή ότι τραβάει η όρεξή μας.

Καλή κυριακή :-)


Σχόλια

  1. pancakes loipon απο την φιλη μου για μια ομορφη με ζουμερες αλλα γλυκιες θερμιδες κυριακη...........!!!!!!!
    καληνυχτα μικρη μου θα σου πω τα νεα αυριο...τωρα μυριζει κρεβατακι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ηρθε το σχολιo μου χθες το βραδυ???Παω για pancakes......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια!!!!!! θυμάμαι η μαμά εμένα μου το φύλαγε στο ψυγείο που ήμουνα ξενυχτισμένη και μου το έφτιαχνε κατά τις 2 που εσείς τρώγατε μεσημεριανό (καλή φάση) μικρή μου αδερφουλα ξεχασες το αγαπημένο πρωινο του αδερφου μας και της μονακριβης PEANUT BUTTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Υ.Γ. Η ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΑΥΓΑ

    ΖΕΤΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μαμά βάζει ένα αυγό έτσι για...το ονόρε, αλλά δεν βάζει βούτυρο στον χυλό. Επίσης αν ο χυλός γίνει πιό αραιός, είναι ότι πρέπει για κρέπες. Και η μαμά συγκινήθηκε που τα κοριτσάκια της αναπολούν τις στιγμές που πέρασαν στο σπίτι μας, και η μαμά επίσης αναπολεί τις ωραίες, ζωηρές και ανεκτίμητες μέρες που το σπίτι ήταν γεμάτο από...εσάς....νάστε καλά και να θυμάστε μόνο τις ωραίες στιγμές πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana