Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Το γραφικό Porvoo στη Φιλανδία
Δεν θα βαρύνω το ύφος, τον τόνο & τη θεματολογία…….. Απλά επειδή οι συζητήσεις γύρω από πιθανές «μεταναστεύσεις» εντός και εκτός Ελλάδος όλο και πληθαίνουν, είπα να ανοίξω και αυτό το θέμα.

Αν είχατε λοιπόν τη δυνατότητα να επιλέξετε όποια χώρα και όποιο μέρος του πλανήτη για να δοκιμάσετε την τύχη σας, ποιο θα ήταν αυτό; Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, το έχω συζητήσει αρκετές με αρκετούς φίλους και εννοείται ότι οι απόψεις ποικίλλουν… Στον περίγυρο έχουμε αρκετά παραδείγματα εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης (από τη Σίφνο μέχρι τα Γιάννενα, και από το Μαϊάμι μέχρι την Κίνα) τα οποία στην πλειοψηφία τους μας δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Τα συν και τα πλην πολλά, τα debates διαρκούν ώρες και τα συμπεράσματα είναι πάντα υποκειμενικά.

Το Expartisan στις εκτός Ελλάδος επιλογές προσφέρει ένα χρήσιμο εργαλείο, μία αρκετά κατατοπιστική πρώτη εικόνα για το κόστος διαβίωσης. Δείτε και κάντε τα πειράματά σας! Μπορείτε να συνεισφέρετε κιόλας παρέχοντας κόστη για τα καθημερινά έξοδα στην Ελλάδα ή στον τόπο διαμονής σας.

Αν έπρεπε λοιπόν να επιλέξω 1 πόλη εντός και 1 εκτός Ελλάδος μάλλον θα ήταν η Σίφνος και η Νέα Υόρκη… μπορεί και η Κοπεγχάγη……….  Εσείς;

Σχόλια

  1. Ας κάνουμε λοιπόν λίγο day dreaming. Στην Κοπεγχάγη έρχομαι κι εγώ,όπως και στη Ρώμη ή στη Βαρκελώνη. Στην Ελλάδα θα διαλέξω τη μάνη, τα χανιά, την καλαμάτα και τη θεσ/νίκη!
    Στον υπόλοιπο κόσμο δεν έχω ακόμα ταξιδέψει, επομένως υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες προορισμοί που θα μπορούσαν πιθανώς να φιλοξενήσουν το μελλοντικό μου σπίτι. Προς το παρόν είμαι απόλυτα χαρούμενη με το σπίτι που με φιλοξενεί εδώ και 1.5 χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μούμπλε, μούμπλε...

    Από Ελλάδα: Κεφαλλονιά.
    Από εξωτερικό: Παρίσι.

    Και ρωτώ και εγώ με τη σειρά μου: πόσο προβλέψιμος είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από εξωτερικό ΠΑΡΙΣΙ (αλλά επειδη θα πρέπει να πάρω μαζί μου διερμηνέα και δεν ξέρω αν θα τον αντεχα) θα διαλέξω classic LONDON BABY!!!!!!!!!!!!!! :p

    ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΛΑ Η ΣΙΦΝΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ ΠΑΜΕ LONDON ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ MAIO ΣΙΦΝΟ

    AGREE???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααχ, αν είχα αυτή την δυνατότητα τότε για το εξωτερικό θα διάλεγα μια σκανδιναβική χώρα. Μάλλον Νορβηγία…. Όσο για εδώ. Χμ…. θα με βρείτε στη Σάμο. Ξέρω ξέρω ο χειμώνας είναι δύσκολος στα νησιά αλλά υπάρχουν οι βάσεις εκεί. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Όπου και αν πάω η Ελλάδα με πληγώνει"..λέει ο ποιητής...και θα συμφωνήσω...η πατρίδα του καθενός (και ιδιαίτερα η Ελλάδα) πληγώνει τον καθένα μας είτε μένει εντός είτε εκτός...εντός με το να σε ταλαιπωρεί με ατέλειωτες ουρές, ασυνεννοησίες, γραφειοκρατία, ασχετοσύνη, μη αξιοκρατεία...( χιλιάδες λόγοι ) και εκτός..γιατί η άτιμη είναι γλυκειά και την ποθείς όταν δεν την έχεις, την αναζητάς όταν σου λείπει....και την ...φτύνεις όταν είσαι εκεί...Γι αυτό σκεφτείτε το twice το μεταναστευτικό...όπου και νάναι αυτό....οι σειρήνες δεν είναι τόσο σαγηνευτικές από κοντά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana