Χειμώνιασε...


Καιρός ήταν δεν νομίζετε; Και εγώ αγαπώ το καλοκαίρι, αλλά όπως όλα στη ζωή, αν το είχα 365 ημέρες το χρόνο μάλλον θα το αγαπούσα λίγο λιγότερο.... Μιας λοιπόν και αποφάσισε ο χειμώνας να επισκεφτεί και τη δική μας χώρα, καιρός είναι να μπούμε σε χειμωνιάτικο mood και στο σπίτι... Η λίστα έχει ως εξής:
  • Χαλιά: αυτά που αγαπάς να μισείς... όσο παίδεμα είναι, άλλο τόσο είναι ομορφιά και ζεστασιά. Βγάλτε τα από τις αποθήκες και τα πατάρια ή καλέστε τον ταπητοκαθαριστή να σας τα επιστρέψει.
  • Ρούχα: αναγκαίο κακό! Όσοι δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας μεγάαααλης ντουλάπας που να χωρά όλα μας τα ρούχα, 2 φορές το χρόνο πρέπει να κάνουμε τη γνωστή, κουραστική τράμπα... Ανέβασε τα μαγιώ, κατέβασε τις μπότες.
  • Ανεμιστήρες: κρύψτες τους, εκτός αν είναι οροφής! Τότε, αντιστρέψτε τη φορά τους ώστε να διοχετεύουν τη ζέστη προς τα κάτω, εκεί δηλαδή που ζείτε!
  • Σαλόνι: ανανεώστε το ώστε να ταιριάζει με το κλίμα και τη διάθεση. Δηλαδή, περισσότερα κεριά, λεπτές κουβερτούλες, μαξιλάρια... Ίσως αξίζει να αλλάξετε λίγο και τη διαρρύθμιση για μια μικρή ανανέωση.
  • Μπαλκόνι: καθαρίστε - μαζέψτε - καλύψτε - σκεπάστε όλα αυτά που έκαναν τις καλοκαιρινές σας ημέρες τόσο όμορφες! Ανανεώστε τα φυτά σας, αλλάξτε την τακτικότητα του ποτίσματος (ειδικά αν έχετε αυτόματο) και καθαρίστε τα φρεάτια.
  • Κουζίνα: ετοιμαστείτε για σούπες, τσάι, ζεστό ψωμί και κέικ.
  • Διάθεση: τίποτα δεν ομορφαίνει περισσότερο ένα χώρο από τους ανθρώπους.... καλέστε φίλους, μαγειρέψτε παρέα, δείτε ταινίες, ανάψτε το τζάκι, παίξτε επιτραπέζια... και τόσα ακόμα που θα μας λείψουν μέχρι τον επόμενο χειμώνα.
Καλό χειμώνα σε όλους!

Σχόλια

  1. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα ωραία Σαββατοκύριακα στο τζάκι με την φλοκάτη και εσάς τα παιδιά να κοιμάστε δίπλα του...
    Ούτε τα υπέροχα επιτραπέζια..που εμείς τα είχαμε κάνει επιδαπέδια...γιατί παιζόντουσαν στο χαλί...αυτό που λέγαμε και στο "σπίτι μου"
    Ούτε τις ωραίες ψαρόσουπες, κοτόσουπες, κρεατόσουπες, μινεστρόνε...και δεν συμμαζεύεται που τρώγαμε όλοι μαζί συνήθως τα Σαββατοκύριακα.
    Τα κάστανα ήταν και αυτά απαραίτητο έδεσμα ψημμένα στο τζάκι μας.
    Όλα λοιπόν τα παραπάνω...χρειάζονται πρώτα ανθρώπους και μετά τζάκι, χαλιά, φλοκάτες, σούπες, κάστανα και παιχνίδια.
    Ξέρω ότι έχέτε καλούς φίλους και κάνετε καλή παρέα...και σας εύχομαι να είναι πάντα έτσι διανθισμένη η ζωή σας με τα άνθη της φιλίας.
    Ο μέγας Goete έλεγε ... "ποτέ ΄μην αφήσεις να φυτρώσει χορτάρι στον δρόμο της φιλίας...μην τον αφήσεις απάτητο...μην τον παραμελήσεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana