ΑΑΑ

Όχι, δεν μιλάω για φρούτα ούτε για μπαταρίες. Το τριπλό 'Α' είναι το κλειδί της επιτυχίας! Ούτε... Είναι όμως τρεις θέσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία, στην ευτυχία, στην ηρεμία, στην αυτογνωσία... όπως θέλετε πείτε το.

Awareness
Acknowledgement
Acceptance

ή στα ελληνικά
Συνειδητοποίηση
Παραδοχή
Αποδοχή

Αυτά παθαίνεις όταν αποφασίζεις να επισκεφθείς έναν χειροπρακτικό για να σε λυτρώσει από τον πόνο (σε πρώτη ανάγνωση), και συνειδητοποιείς (ξανά και ξανά) ότι είναι πολύ βαθύτερος από τον υπερακάνθιο μυ. Και βαδίζεις στο πρώτο Α της τριλογίας προσπαθώντας να περιγράψεις αυτό που σου συμβαίνει, να το εντοπίσεις, να το εκφράσεις με λόγια - με ήχους - με πόνο. Να παραδεχτείς, στο δεύτερο Α, ότι υποφέρεις. Ναι, είναι βαριά λέξη. Και εγώ την αρνήθηκα (μέσα μου και έξω μου) όταν την άκουσα αλλά όταν πονάς κάθε φορά που πρέπει να βάλεις ή να βγάλεις μια ζακέτα, τότε μάλλον υποφέρεις (λιγάκι). Ώστε να οδηγηθείς σταδιακά στο τρίτο 'Α' της αποδοχής. Ποια είναι η κατάσταση - τι μου συμβαίνει - τι νιώθω - τι σημαίνει για εμένα αυτό που νιώθω - τι θα αλλάξω για να σταματήσει ο πόνος - πώς θα κινηθώ για να σβήσω τη φωτιά και όχι τον συναγερμό.

Και έτσι, κάνεις αυτή την κυκλική πορεία ξανά και ξανά, συμπληρώνοντας τα κενά, διοχετεύοντας την ανάσα, την ενέργεια, την σκέψη στο ευαίσθητο σημείο ώστε να μαλακώσει, να αναπνεύσει, να βρει την ισορροπία του και να μπορέσεις να προχωρήσεις. Μακριά από τον πόνο και τις αγκυλώσεις.


ΥΓ. Το εξαιρετικό σχέδιο του Ειρηνικού Πολεμιστή είναι από το Walking Satellite.

Σχόλια

  1. Πρώτη φορά στο μπλογκ και πρώτο άρθρο που διαβάζω. Ενδιαφέρον και με έβαλε σε σκέψεις...Δύσκολος ο στόχος που αναφέρεις και θέτεις...πολύ σωστή η προσέγγιση για να βρει κανείς την ισορροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολος ο στόχος αλλά νομίζω αν βρεθείς σε αυτό το σημείο 'μηδέν', η ισορροπία είναι μαγική! Όλα φαίνονται απλά και εφικτά....

    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana