Soup up!


Σας αρέσουν οι σούπες; Εμένα πολύ! Και το χειμώνα ειδικά προσπαθώ να φτιάχνω αρκετά συχνά. Στα 'επίσημα' δείπνα επιβάλλεται! Εκτός από πεντανόστιμες, είναι θρεπτικές, υγιεινές, συνήθως εύκολες και προετοιμάζουν το στομάχι για αυτό που θα ακολουθήσει.

Φέτος λοιπόν τα Χριστούγεννα φτιάξαμε σούπα με γλυκοπατάτα! Ένα θα σας πω, ο συνοδοιπόρος έφαγε 3 πιάτα με αποτέλεσμα η καθιερωμένη γαλοπούλα να μείνει παραπονεμένη... Τόσο ωραία ήταν! Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.... Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτή του γαστρονόμου. Γλυκοπατάτα, πράσο, πολλά μυρωδικά, μισή ωρίτσα βράσιμο, πολτοποίηση και είστε έτοιμοι. 



Υλικά:
1 κιλό γλυκοπατάτες (1-2 μεγάλες δηλαδή περίπου)
3-4 πράσα
2 κλωνάρια σέλερι
1 ματσάκι μαϊντανό (δεμένο για να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα)
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι (αν έχετε, ξηρό ή φρέσκο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 λίτρο ζωμό
αλατοπίπερο
μοσχοκάρυδο

Κόβετε το σέλερι και τα πράσα και τα ρίχνετε σε μεγάλη κατσαρόλα να μαραθούν με το λάδι. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τη δάφνη και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Κόβετε την γλυκοπατάτα σε κύβους και την βάζετε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό και το αλατοπίπερο και χαμηλώνετε μόλις πάρει βράση. Αφήνετε τόσο όσο να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30 λεπτά. Αφαιρείτε τον μαϊντανό και την δάφνη και πολτοποιείτε. Ελέγχετε την πυκνότητα και προσθέτετε νερό αν χρειάζεται αραίωμα ή την αφήνετε να βράσει λίγο ακόμα για να πήξει περισσότερο. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και είστε έτοιμοι! Στο τέλος μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος στο κέντρο κάθε πιάτου. Εμείς συνήθως το αποφεύγουμε γιατί πραγματικά δεν προσφέρει κάτι στην σούπα.

Bon appetit!

Σχόλια

  1. Τί ωραία συνταγή! Λατρεύω τη γλυκοπατάτα. Θα τη δοκιμάσω πολύ πριν τα χριστούγεννα, μιας και είναι καλή και για νηστεία. Ευχαριστώ για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως μία πολύ γευστική, υγιεινή και εύκολη σούπα. Αν της δοκιμάσεις, αναμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana