Home Sweet Home #2



Το δίλημμα ντουζιέρα ή μπανιέρα σας φάνηκε εύκολο; Για να δούμε πώς θα τα πάμε με το σημερινό….



Αλλάζουμε χώρο αλλά μένουμε στα νερά. Πάμε στην κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στον νεροχύτη. Ούτε που είχε περάσει από το μυαλό σας ε; Έτσι είναι, αν δεν παντρέψεις και αν δεν χτίσεις… Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ετοιμάζαμε τον γάμο μας πώς ξαφνικά όλοι οι άλλοι γάμοι αποκτούσαν ένα επιπλέον ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας ένα σωρό λεπτομέρειες που ούτε καν είχαμε σκεφτεί. Κάπως έτσι γίνεται και τώρα με το σπίτι… Μπαίνουμε σε σπίτια φίλων και συγγενών που ξέρουμε απέξω και ανακατωτά, και τα κοιτάμε με άλλο μάτι!
Τι νεροχύτη λοιπόν έχετε εσείς ή τι θα διαλέγατε; Μονό; Διπλό; Με ενιαία ‘γούρνα’ ή δύο ξεχωριστές; Inox; Μαρμάρινο;
Και εννοείται ότι πακέτο πηγαίνει και η μπαταρία…. Τοίχου; Με αποσπώμενο ρουξούνι;
(Παράπλευρο πλεονέκτημα της διαδικασίας και η επέκταση του λεξιλογίου μας: ρουξούνι = το μέρος της βρύσης απ' όπου τελικά βγαίνει το νερό, το σημείο εκροής).
Για πείτε…..





Σχόλια

  1. Λατρευω τον μαρμάρινο νεροχύτη και θα τον πρωτιμουσα με μια μεγάλη γουρνα να μπορω άνετα να πλύνω μια κατσαρόλα ή ενα ταψί.
    .... βέβαια δεν θα με χαλούσε και ο νεροχυτης + μπαταρία της πρώτης φωτο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σίγουρα όχι του λευκούς γιατί κάουν μαύρα σημάδια κάθε φορά που πλένει ταψί ή κατσαρόλα και πρέπει να τρίβεις με απορρυπαντικό! Οι μαρμάρινοι είναι φανταστικοί, αλλά θέλουν κι ένα συγκεκριμένο στυλ στην κουζίνα. Οι ανοξείδωτοι είναι πολύ βολικοί! Εγώ έχω τη μεγάλη ενιαία γούρνα και με βολεύει απίστευτα! Βέβαια έχω κρεμαστή σχάρα στεγνώματος πάνω από το νεροχύτη για τα ελάχιστα αντικείμενα που πλένω στο χέρι κι έτσι δε με νοιάζει που δεν έχω καλάθι στεγνώματος μέσα στο νεροχύτη. Άσε που με το καλάθι θα πρέπει κάθε φορά να το σηκώνεις και τρίβεις τα άλατα από τα νερά που στάζουν. Καταλήγω λοιπόν σε ανοιξείδωτο νεροχύτη με μια μεγάλη ή μια μεγάλη και μι πιο μικρή γούρνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συγκεκριμένη κουζίνα εχει την δυνατότητα να δεχτεί μεγάλο νεροχυτη οπότε θα έβαζα τον μεγαλύτερο που θα έβρισκα. Με 2 η 3 γούρνες - σχαρες - χώρο για τα λαχανικά σκουπιδοφαγο κ.τ.λ.. Οτι εχει θα το έβαζα. Οσο για το υλικό θα πήγαινα σε inox γιατι ειναι ανθεκτικό υλικό. Το μάρμαρο ωραίο αλλα όπως λέει και η Marianna για το διαφορετικό style αστο για το εξοχικό που θα φτιάξεις. !!!!
    Α και για την μπαταρία. Αφού ο νεροχυτης θα ειναι τεράστιος μου αρέσει η μπαταρία με το ελατηριο αυτές οι μεγάλες οι ψηλές όπως στις κουζίνες των εστιατορίων. Ξέρεις η βαρέου τύπου μπαταρίες που πλένεις και ολο το σαλόνι άμα θες !!!!!!

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα έναν νεροχύτη με μεγάαααλη γούρνα για τα ταψιά και τα μεγάλα μπώλ.
    Ο ανοξείδωτος είναι ανθεκτικός αλλά έχει ένα μικρό πρόβλήμα με τα άλατα...πρέπει να τον "αρωματίζεις" με ξύδι συχνά - πυκνά...(ρώτα την φίλη μου την Μαρία)
    Ωραίοι είναι και οι χυτοί (όπως αυτοί για το μπαάνιο) σε ότι χρωματισμό θέλεις που δεν γδέρνονται και δεν βάφουν.
    Επίσης ανθεκτικοί και όμορφοι είναι και οι γρανιτένιοι...
    Πάντως η μονοκόματη γούρνα που μπορεί να χωριστεί με καλάθι και με ξύλο κοπής και μεσαίο δοχείο για τα σφουγγάρια....και που βγαίνουν ευκολότατα για να ξαναγίνει μεγάλη είναι μάλλον η καλύτερη από ό,τι υλικό και αν διαλέξεις...
    Με το καλό.
    Η βρύση πάλι πρέπει να είναι βαρέως τύπου γιατί αυτή χαλάει πιο γρήγορα από όλες τις άλλες του σπιτιού (παθούσα γαρ) για αυτό θα επέμενα στην ανθεκτικότητα και ας έχανα από την εμφάνιση (ξανα- παθούσα_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα ωραία η αποψή μου μεγάλος για πλύσιμο πολλών τσουμπλεκιών. Ψάξε και το corιan.

    "Ένας νεροχύτης με επένδυση από corian όχι μόνο είναι πολύ μοντέρνος αλλά και πολύ πρακτικός. Το συνθετικό αυτό υλικό «πλάθεται» με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει χυτές επιφάνειες με καμπύλες ή πολύπλοκες γωνίες, ακόμα και ειδικά σχεδιασμένες επιφάνειες για στέγνωμα. Είναι εύκολος στο καθάρισμα και ανθεκτικός στις καθημερινές μαγειρικές δραστηριότητες, αντιστέκεται στις ρωγμές και τα «σκασίματα», ενώ επιδιορθώνεται και γρήγορα από το συνεργείο που το τοποθετεί.

    Με δυνατότητα επιλογής μέσα από μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε επιφάνειες με εντυπωσιακά εφέ. Το corian δεν δημιουργεί πόρους, οι επιφάνειες είναι απόλυτα υγιεινές και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Είναι επίσημα πιστοποιημένα υλικά για υψηλές απαιτήσεις υγιεινής δημοσίων χώρων.Ένας μοντέρνος νεροχύτης από Corian αρκεί για να ανανεώσει στη στιγμή την κουζίνα σας και αν την κάνει να φαίνεται σαν καινούργια"

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana