Lego Ninjago Party

ninjago party cupcakes diy lego

Όσοι και όσες έχετε μικρά παιδιά, ε, μάλλον έχετε χτυπηθεί και εσείς από την Ninjago - μανία. Όσοι και όσες δεν έχετε αυτήν την τιμή ακόμα, να σας εξηγήσω εν συντομία ότι πρόκειται για μία από τις σχετικά νέες σειρές παιχνιδιών (και ταινιών) Lego. Πρόκειται λοιπόν για κάτι πιτσιρικάκια που μετατρέπονται σε μαχητές Ninja για να πολεμήσουν βεβαίως το κακό. Και ο καθένας έχει και από διαφορετικό χρώμα, διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικές ικανότητες.... και βεβαίως αλληλοσυμπληρώνονται. Έχουν πλάκα γιατί παραμένουν παιδιά ενώ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο ρόλο που έχουν επωμιστεί.

Long story short, ο Στέφανος επέλεξε ως φετινό θέμα για το πάρτυ του τα Ninjago. Και η έρευνα (της μαμάς) ξεκίνησε από νωρίς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παραγγελίες, να εντοπιστούν οι χειροτεχνίες, να φτάσουν τα υλικά και βεβαίως να βγουν τα ψαλίδια και οι κόλες. Και όπως θα δείτε, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μιξ αυτών που έφτιαξα και αυτών που παρήγγειλα. Και νομίζω ότι βγήκε όμορφο, δημιουργικό, μέσα στο θέμα και πρωτότυπο. Εννοείται ότι σας έχω συγκεντρώσει σε φωτογραφίες αλλά και links όλα τα απαραίτητα ώστε σε περίπτωση που πέσει η πρόταση Ninjago στο τραπέζι, να είστε έτοιμοι και έτοιμες!

ninjago lego party invitation diy πρόσκληση εκτύπωση νίντζα παιδικό πάρτυ

Ξεκινάμε λοιπόν με τις προσκλήσεις. Ο αγαπημένος Ninjago του Στέφανου είναι ο Lloyd -ο πράσινος δηλαδή. Οπότε μετά από αρκετή έρευνα, εντόπισα αυτές τις προσκλήσεις τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα και δωρεάν σε αρχείο pdf, να τις συμπληρώσετε online και να τις εκτυπώσετε. Εγώ επέλεξα τον πράσινο Ninjago, τις εκτύπωσα σε απλό χαρτί στον σπιτικό μας εκτυπωτή, τις κόλλησα σε πράσινο χαρτόνι κάπως μεγαλύτερο από την πρόσκληση και ιδού το τελικό αποτέλεσμα. Έφτιαξα και ένα μικρό αυτοκολλητάκι -τύπου γραμματόσημο για τον φάκελο (ιδανικά θα ήθελα έναν άλλο φάκελο αλλά πού να τον βρεις) και voilà. Κάποιες τις μοίρασε ο μικρός εκτυπωμένες στους συμμαθητές του, και κάποιες άλλες τις στείλαμε ηλεκτρονικά στους φίλους. 

ninjago diy party lego χειροτεχνίες πάρτυ δώρα ετικέτες μπουκαλιών νερού

Συνεχίζουμε με την γενική διακόσμηση. Αν έχετε καταλήξει στο τι θέλετε τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν το πάρτυ (ξέρω, ξέρω... εγώ είμαι Παρθένος και ζω και στην Ελβετία οπότε το 2-3 μήνες νωρίτερα μου είναι φυσικό), τότε το AliExpress είναι μία πολύ οικονομική λύση. Προσοχή όμως γιατί θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο ώστε να βρεις κάτι αισθητικά καλό, ποιοτικό και οικολογικό. Ξέρετε εδώ και χρόνια αποφεύγω το πλαστικό όσο περισσότερο μπορώ οπότε ήθελα ό,τι αγοράσω να είναι από φυσικά υλικά. Ακριβώς της αισθητικής μου δεν ήταν όλα, και απ΄ότι φαίνεται ο κόκκινος νίντζα είναι μάλλον ο πιο διάσημος, οπότε, αναγκαστικά, προχωρήσαμε με αυτόν ως πρωταγωνιστή για τα πιατάκια - ποτηράκια - σημαιάκια. Για τις ετικέτες στα μπουκαλάκια νερού βρήκα αυτό το πολύ έξυπνο αρχείο το οποίο το εκτυπώνεις, το κόβεις, αφαιρείς το χαρτί που ήδη τυλίγει το μπουκαλάκι, και απλά το τοποθετείς κολλώντας του τις δύο άκρες. Τόσο απλό αλλά και τόσο εύστοχο. Επίσης, για να σπάσει η μονοτονία των νίντζα, διάλεξα και κάποια θηκάκια και διακοσμητικά με το γενικότερο Lego μοτίβο.

διακόσμηση παιδικό πάρτυ κήπος σημαιάκια άνοιξη ninjago lego party decoration

παιδική τούρτα γενεθλίων πάρτυ νίντζα πράσινος ninjago lego birthday cake Lloyd

Η τούρτα. Ξέρω ότι υπάρχουν 2 σχολές. Μία για αυτούς που θεωρούν υπερβολή και σπατάλη να παραγγείλεις μία ειδική τούρτα για τα γενέθλια και μία για τους άλλους, αυτούς που την θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι του εορτασμού. Εγώ ανήκω στους δεύτερους. Προτιμώ να κόψω από αλλού αλλά να έχω μία εντυπωσιακή, όμορφη και γευστική τούρτα. Γιατί για εμένα, είναι πολύ σημαντικά τα γενέθλια και η τούρτα είναι πάντα στο επίκεντρο. Κανονικές, απλές τούρτες τρώμε πολλές φορές μες στο χρόνο. Μία όμως είναι η γενέθλια τούρτα και πραγματικά την ευχαριστιέμαι τόσο! Φέτος λοιπόν, σε καινούργια πόλη, έπρεπε να βρούμε ξανά τους προμηθευτές μας. Και οι γείτονες μάς σύστησαν την γλυκιά Janka που μένει κοντά και στο μικρό της διαμέρισμα δημιουργεί μικρά θαύματα. Μαζί λοιπόν καταλήξαμε στο σχέδιο που βλέπετε με γνώμονα βεβαίως τον Lloyd -τον πράσινο νίντζα που λέγαμε- αλλά και την αποφυγή όσο το δυνατόν της ζαχαρόπαστας που δεν αγαπάμε καθόλου! Βουτυρόκρεμα λοιπόν απέξω, και μέσα επιλέξαμε κέικ σοκολάτας και μους σοκολάτας με φράουλες. Και ήταν εντυπωσιακή και γευστικότατη! Για όσους θέλουν να την φτιάξουν μόνοι (κάτι το οποίο έκανα για την τούρτα που πήρε ο μικρός στο σχολείο όπως είθισται), σας έχω και πάλι λύση. Έφτιαξα το αγαπημένο, σοκολατένιο κέικ σε μια στρογγυλή φόρμα, παρήγγειλα online μία εκτύπωση σε ζαχαρό-χαρτο (δεν ξέρω καν πώς λέγεται στα ελληνικά αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχει) με τον αγαπημένο Ninjago Lloyd -βεβαίως, κάλυψα το κέικ με ελάχιστη κρέμα φουντουκιού, τοποθέτησα την εκτύπωση από πάνω και στόλισα γύρω-γύρω με smarties.

τούρτα γενεθλίων παιδική σπιτική συνταγή ninjago lego birthday cake

ninjago party lego super hero κάπα μάσκα νίντζα δώρο πάρτυ

Τα δωράκια. Ξέρετε, τα μικρά σακουλάκια ή τσαντάκια που προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ως ευχαριστώ για την παρουσία τους. Ήταν το πιο δύσκολο από όλα γιατί δεν ήθελα απλά να γεμίσω σακουλάκια με γλυκά αλλά να τους προσφέρουμε πραγματικά κάτι που θα τους μείνει ως δώρο και θα τους θυμίζει το πάρτυ του Στεφανάκου. Παρήγγειλα λοιπόν αυτές τις κάπες και μάσκες που σε μετατρέπουν μονομιάς σε υπερ-ήρωα! Πήρα και αυτά τα μικρά, χαρτονένια θηκάκια-κουτάκια, προσέθεσα και από ένα μπαλόνι με τα μάτια των νίντζα και μικρά σοκολατένια αβγουλάκια (ε, να έχει και κάτι φαγώσιμο) και έτοιμα!

μενού παιδικό πάρτυ κήπος άνοιξη lego ninjago party

Το μενού! Δύσκολες οι ισορροπίες ώστε να ικανοποιήσεις μικρούς αλλά και μεγάλους, κρεατοφάγους αλλά και χορτοφάγους (εμένα δηλαδή). Παράλληλα, να είναι φαγητά χωρίς πολλά μαχαιροπήρουνα ώστε να μπορείς να τσιμπάς όποτε θες και να είναι και ευπαρουσίαστα. Νομίζω όμως ότι τα καταφέραμε! Είχαμε λοιπόν δύο ειδών burger: falafel και μπιφτεκάκια, και hot dogs. Παραδίπλα είχαμε όλων των ειδών τις σάλτσες ώστε να τα φτιάχνει ο καθένας όπως τα λαχταρά. Πατατοσαλάτα -διαχρονικά αγαπημένη- και δροσιστική σαλάτα με ντοματάκια, αγγούρι, ντακάκια από χαρούπι και φέτα (τύπου χωριάτικη). Πένες σουφλέ φούρνου με τυριά και μπεσαμέλ, καροτάκια και αγγουράκια για μασούλημα παρέα με χούμους, πιτσάκια και ποπ-κορν. Πέραν της τούρτας, είχα φτιάξει και oreo cupcakes έτσι για να έχουμε μια ποικιλία.

παιδικό πάρτυ νίντζα τραπέζι διακόσμηση ninjago lego party kids


Ξέχασα κάτι; Α! Τα links που σας έλεγα. Ιδού λοιπόν:

Προσκλήσεις: HaleGrafX

Ετικέτες για μπουκαλάκια νερού: Our Homemade Happiness


Είναι μαγικά τα γενέθλια! Και θεωρώ ότι πρέπει να τα γιορτάζουμε με όλες τις δόξες. Ακόμη ένας χρόνος ζωής! Ακόμη ένας πλήρης κύκλος. Δεν είναι κρίμα που μεγαλώνοντας δεν τα γιορτάζουμε όπως τους αρμόζουν; Όπως και να 'χει, εφόσον υπάρχει διάθεση, υπάρχει και τρόπος. Με φαντασία, δημιουργικότητα και αγάπη. Και ήταν τόσο όμορφα -και- τα φετινά γενέθλια του μικρού μας Στέφανου. Γιατί τα περσινά τα είχαμε περάσει οι 3 μας, τα θυμόμαστε όμως με πολλή αγάπη και τρυφερότητα. Γιατί ήταν πολύ διαφορετικά αλλά όμορφα με το δικό τους, μοναδικό τρόπο.


Εις υγείαν λοιπόν του Στεφανάκου και όλων των μικρών που ονειρεύονται να γίνουν σουπερ-ήρωες!

ανδριάνα


Σχόλια