Pokemon Party

pokemon party pikachu παρτυ ποκεμον διακοσμηση μπαλονι παιδικό

Τα αγαπώ τα πάρτυ! Και τα αγαπώ εξίσου ως διοργανώτρια και ως καλεσμένη! Ένας λόγος είναι βεβαίως γιατί θεωρώ σημαντικά τα γενέθλια οπότε τους αξίζουν όλοι οι εορτασμοί. Ένας δεύτερος είναι η γενικότερη αγάπη μου για τη φιλοξενία. Ένας τρίτος, η ευκαιρία που σου δίνουν για χειροτεχνίες, διακοσμήσεις, μαγειρικές, δημιουργικότητα. Δυστυχώς τα γενέθλια των μεγάλων δεν τα γιορτάζουμε όπως θεωρώ θα έπρεπε, με όλες τις τιμές δηλαδή. Τουλάχιστον γιορτάζουμε των μικρών.

Έτσι, και τα 6α γενέθλια του Στέφανου τα γιορτάσαμε με πολλαπλές εκδηλώσεις! Το φετινό θέμα ήταν, τι άλλο, τα pokenon! Αν θέλετε να κάνετε μια μικρή αναδρομή και να πάρετε ιδέες, τα πρώτα γενέθλια του Στεφανάκου είχαν θέμα το confetti, τα δεύτερα τον Mickey Mouse, τα τρίτα τα μηχανοκίνητα, τα τέταρτα (στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού) ξανά λίγο - πολύ τα μηχανοκίνητα (πάρτυ δεν κάναμε, τα μαγαζιά ήταν όλα κλειστά οπότε καταλαβαίνετε), τα πέμπτα τα lego Ninjago και φτάσαμε αισίως στα έκτα. Και τώρα συνειδητοποιώ ότι αναλυτικά δεν σας έχω παρουσιάσει τι έφτιαξα για όλα αυτά τα πάρτυ. Χμ... 

Πίσω στα φετινό πάρτυ λοιπόν και τα pokemon! Να πω ότι είναι αγαπημένο μου θέμα, θα είναι ψέμα. Κατά βάση δεν μπορώ να το παρακολουθήσω ιδιαίτερα (σε αντίθεση για παράδειγμα με τα Ninjago που ακόμα αγαπά πολύ ο Στεφανάκος και εγώ επίσης). Anyway, το σημαντικό είναι να είναι αγαπημένο του εορτάζοντα και στην περίπτωση του Στέφανου βεβαίως και ήταν για αυτό και το επέλεξε. Έτσι, η μαμά ανδριάνα, ξεκίνησε μήνες πριν την ανεύρεση υλικών, εξοπλισμού και έμπνευσης. Στόχος να στολίσουμε το σπίτι, να κάνουμε τις χειροτεχνίες μας, να μοιραστούμε τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα προετοιμασίας ενός εορτασμού, να επικεντρωθούμε σε οικολογικά υλικά και το τελικό αποτέλεσμα να μας ταιριάζει.

τούρτα ποκεμον κεριά γενέθλια pokemon cake pikachu
pokemon party pikachu διακόσμηση παιδικό πάρτυ μπαλόνια πικατσου εισοδος

Τα πάρτυ ήταν και φέτος δύο: ένα με τους συμμαθητές που επέλεξε (7 αγοράκια) και ένα με τους εξωσχολικούς μας φίλους και τις οικογένειές τους (συνολικά μαζευτήκαμε 6-7 οικογένειες). Α! Προσθέστε και το μικρό παρτάκι που κάνουν στο σχολείο στο οποίο, όπως και πέρσι, ετοίμασα την τούρτα. Στη διακόσμηση τα βασικά συστατικά ήταν τα εξής: 

  • τα χάρτινα "σερβίτσια" με τον pikachu (πιάτα, ποτήρια, χαρτοπετσέτες)
  • τα μπουκαλάκια νερού που πάλι στολίσαμε με τις ετικέτες και αυτή τη φορά έγραψε ο Στεφανάκος το όνομα των φίλων του στο πίσω μέρος
  • τα μπαλόνια με διάφορες φιγούρες pokemon και βεβαίως το μεγάλο "6" (κάποια τα γεμίσαμε με ήλιον)
  • κάποιες "happy birtdhay" γιρλάντες
  • μικρά διακοσμητικά για τα cupcakes και τα φαγητά με φιγούρες pokemon
  • μικρά, μεταλλικά "Happy Birthday" που όπως φαίνεται είναι μεγάλο trend μεταξύ των συμμαθητών του Στέφανου (στολίσαμε το τραπέζι και βάλαμε και στα δωράκια).
τούρτα πόκεμον πίκατσου αγόρι πάρτυ 6 pokemon party cake pikachu
Οι τούρτες των συμμαθητών και του σχολείου ήταν το κλασικό, αγαπημένο, σοκολατένιο κέικ το οποίο στόλισα με τις εκτυπώσεις σε ζαχαρόχαρτο (έτσι λέγεται;) τις οποίες παρήγγειλα online. Στη μία προσέθεσα και το πρόσωπο του Στέφανου δίπλα στον pikachu! Για το "μεγάλο" πάρτυ με τις οικογένειες των φίλων, παρήγγειλα μία τούρτα η οποία ήταν στο σχήμα του pokeball, με έναν pikachu στην κορυφή, κίτρινα αστέρια και το όνομα του Στέφανου. Η γέμιση ήταν σοκολατένιο κέικ με μους φράουλας και buttercream τριγύρω (πεντανόστιμο και αρκετά ελαφρύ).
παιδικό πάρτυ πόκεμον φαγητά διακόσμηση μενού pokemon pikachu
pokemon pikachu διακόσμηση τραπεζιου πάρτυ παιδικό πιάτα γενέθλια 6
Το μενού κυμάνθηκε σε κάποιες κλασικές αξίες (ειδικά για τους μικρούς προσκεκλημένους) και κάποιες καινούργιες για τους μεγάλους. Έτσι είχαμε τα κλασικά nuggets με πατάτες για τα μικρά, μικρά πιτσάκια (τα οποία τελικά τσίμπησαν οι μεγάλοι ενώ έπιναν τα cocktails τους), κρύα σαλάτα με τορτελίνια - πέστο - ντοματίνια - μοτσαρελάκια, πλατώ με λαχανικά - χούμους - κριτσίνια, παστίτσιο (ανάρπαστο!), η τούρτα (βεβαίως) για γλυκό αλλά και muffins με λεμόνι - chia seeds - μέλι (βγήκαν πολύ ελαφριά και αρωματικά).
δώρα πάρτυ παιδικό ποκεμον πικατσου pokemon pikatchu favors σακουλάκια
Τα δωράκια ήταν πάλι ένα mix του φετινού μας θέματος, pokemon βεβαίως, και κλασικών μικρών απολαύσεων (ω ναι, γλυκάκια και σοκολάτες). Και όλα τα φτιάξαμε παρέα, ο Στεφανάκος και εγώ, και επέλεγε προσεκτικά, ένα - ένα τι θα βάλει σε κάθε φίλο του, ποιο είναι το αγαπημένο του pokemon, ποιο μπαλόνι θα του αρέσει, ποιο σοκολατάκι. Ήταν τόσο όμορφη διαδικασία. Έτσι τα σακουλάκια τα γεμίσαμε με πάνω-κάτω τα εξής:
  • Ένα μολύβι pikachu
  • Μπαλόνι με φιγούρες pokemon
  • Μικρή φιγούρα pikachu σε διάφορους ρόλους
  • Τατουάζ με φιγούρες pokemon
  • Μεγάλα αυτοκόλλητα pokemon
  • Ένα γλυφιτζούρι
  • Σοκολατάκια ελβετικά αλλά και ελληνικά (μικρά κουτάκια smarties, ατομικά σοκολατάκια ΙΟΝ με φράουλα, αβγουλάκια ελβετικά).
Ελπίζω να εμπνευστήκατε και να γιορτάσετε και τα δικά σας γενέθλια, μικρών και μεγάλων, με αγάπη, δημιουργικότητα και κέφι!

ανδριάνα


Ετικέτες μπουκαλιών νερού: HaleGrafX.

Σχόλια