Εικόνα


Μία εικόνα = 1.000 λέξεις, έτσι δεν λέμε; Για σκεφτείτε λιγάκι τις εκατοντάδες εικόνες που βλέπουμε καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ. Σκεφτείτε τώρα λίγο περισσότερο τις γυναικείες εικόνες. Τα sexy, αψεγάδιαστα κορίτσια έτοιμα για όλα, τις νοικοκυρές που καθαρίζουν το σπίτι ντυμένες στην τρίχα, τις business women ντυμένες με 'αντρικά' κουστούμια. Αυτές τις μη-ρεαλιστικές εικόνες θέλησε να ανταστρέψει η οργάνωση Lean In συνεργαζόμενη με την Getty Images (μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής εικόνας, με 2,4 εκατ. πελάτες σε 100 χώρες). Το αποτέλεσμα είναι 2.500 νέες φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν τις πραγματικές γυναίκες, τα σύγχρονα κορίτσια και τους ανθρώπους που τις στηρίζουν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει γυναίκες με τατουάζ να δουλεύουν από το σπίτι παρέα με το μωρό τους, κορίτσια διαφορετικών εθνικοτήτων να ανήκουν στην ίδια ομάδα ποδοσφαίρου, μπαμπάδες με μάρσιπο, γυναίκες με λευκά μαλλιά (ναι, υπάρχουν και αυτές), επαγγελματίες ντυμένες γυναικεία, γυναίκες αρχιτέκτονες | ζαχαροπλάστριες | προπονήτριες και μπαμπάδες να κάνουν πλεξούδες στα κορίτσια τους..... Καταλάβατε. Αυτό που βλέπετε (ελπίζω) και ζείτε και εσείς, στη δική σας ζωή και στων φίλων σας. 


Είναι εύκολο να παραβλέψεις όλη αυτή την πλάνη που υπάρχει γύρω μας. Γιατί αν δεν είναι και το αντικείμενό σου η επικοινωνία, η διαφήμιση, τα ΜΜΕ, μπορεί όλα αυτά, λίγο-πολύ, να σου περνάνε απαρατήρητα. Υποσυνείδητα όμως αποτυπώνονται ως πραγματικότητα, ως αλήθεια. Και έτσι τα αναπαράγουμε με ευκολία. Τα κοριτσάκια θα πάνε στο μπαλέτο, οι μπαμπάδες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν πού βρίσκεται το πλυντήριο, οι φίλες ανταλλάσουν tips για τον μουσακά, οι άντρες πίνουν μπύρες και ξενυχτάνε, οι γυναίκες βλέπουν ταινίες και κλαίνε, τα αγοράκια θα γίνουν επιστήμονες, τα κοριτσάκια δασκάλες κτλ. Και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κακό από μόνο του. Ναι, όλα αυτά γίνονται. Αλλά γίνονται και χιλιάδες άλλα που επιλέγουμε να αγνοούμε ή να κρύβουμε. Γιατί και οι μπαμπάδες μπορεί να ανταλλάσουν tips για τον σολομό, και οι μαμάδες να εργάζονται μέχρι αργά, και τα κοριτσάκια να μαθαίνουν ιστιοπλοΐα και τα αγοράκια να δημιουργούν με πηλό. That's all.


Όλες οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη συγκεκριμένη συλλογή. Μπορείτε να δείτε περισσότερες εδώ.

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο το post sou! Συμφωνώ ότι όλων των ειδών στερεότυπα είναι καλύτερα να καταρίπτονται, και ότι το καλύτερο είναι να ακολουθούμε την καρδιά μας και όχι αυτά που μας πλασσάρονται
    http://mygenerouslife.blogspot.it/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana