Έκφραση



Μα πώς να εκφραστείς αν δεν έχεις ζήσει πρώτα; Θυμάμαι τη μαμά του φίλου μας Ν. που μας εξηγούσε ότι για να μπορέσει να μιλήσει, οι γιατροί τους εξηγούσαν ότι θα πρέπει πρώτα ο Ν. να ζήσει! Το μυαλό και η καρδιά ήταν άδεια εμπειριών, σχέσεων, ερεθισμάτων. Για τι πράγμα λοιπόν να μιλήσει; Πώς να νιώσει την ανάγκη να εκφραστεί; Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, γνώσεων, ικανοτήτων. Δημιουργικότητα = ζωή. Έκφραση = εμπειρίες.

Αυτά σκεφτόμουν τις προάλλες όταν ένας άλλος φίλος, ο Γ., έζησε σημαντικές για εκείνον στιγμές. Και σκεφτόμουν ότι ο Γ. μέσα σε αυτή την 10ετία που τον ζω, έχει εξελιχθεί, έχει διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας του, έχει εντείνει τις αγκαλιές, έχει ζήσει έντονα, έχει νιώσει. Και όλη αυτή η εξέλιξη, όλες αυτές οι εμπειρίες, μπορούν και μεταφράζονται σε αυτό που αγαπά. Και έτσι μπορεί και δημιουργεί!

Έτσι κάπως γίνεται σε όλους μας νομίζω, ανεξαρτήτως αν θέλουμε να γράψουμε στίχους, να ζωγραφίσουμε, να χορέψουμε, να κεντήσουμε ή απλά να αντιμετωπίσουμε ότι μας επιφυλάσσει η ζωή με γαλήνη και αισιοδοξία. Κάπως έτσι γεμίζει το μυαλό και η καρδιά μας με φως, συγκινήσεις, γέλια και αναζητήσεις, και αυτές οι μικρές, καθημερινές στιγμές ξεχειλίζουν και μετουσιώνονται σε πράξη | έμπνευση | δημιουργία | ζωή. Αυτές οι ίδιες μικρές στιγμές ευτυχίας θα γίνουν και τα 'λιμάνια' μας όταν όλα τα άλλα θα φαίνονται μάταια. Γιατί αυτές οι μικρές στιγμές ευτυχίας είναι η ζωή.

Γεμάτες ζωές λοιπόν μας εύχομαι ώστε να δημιουργούμε και να εξελισσόμαστε.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana