Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Love Menu


Σας το υποσχέθηκα και δεν θα σας αφήσω παραπονεμένους. Το μενού που ετοιμάσαμε την προηγούμενη Παρασκευή, του Αγίου Βαλεντίνου εννοώ. Δεν πήγαν όλα τέλεια (από άποψη φαγητού) αλλά θα σας τα παραθέσω με πάσα ειλικρίνεια! 



Ξεκινήσαμε λοιπόν με την αγαπημένη σούπα γλυκοπατάτας. Την συνταγή μπορείτε να την βρείτε εδώ. Μέχρι να γυρίσω την Παρασκευή από τη δουλειά, ο συνοδοιπόρος την είχε ήδη φτιάξει. Και ήταν πεντανόστιμη! Το ιδανικό ξεκίνημα του δείπνου! Ακολούθησε η χειμωνιάτικη σαλάτα και η τάρτα με τις πιπεριές, ενώ το κυρίως, interactive πιάτο έκρυβε fajitas κοτόπουλου με όλα τα παρελκόμενα (ρύζι, σως, γιαούρτι, tortillas κτλ). Το ιδιαίτερο αυτή τη φορά ήταν ότι λόγω ποσότητας, τα fajitas τα φτιάξαμε κατευθείαν στο φούρνο. Ούτε τηγάνια, ούτε μου κόλλησε, ούτε ανακάτεψε, ούτε λάδια, ούτε τίποτα. Η ατέλεια του μενού εμφανίστηκε στο κλείσιμο με το γλυκό. Η τάρτα λεμονιού δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές μας προσδοκίες... Στη γεύση νόστιμη θα την έλεγες, αλλά φούσκωσε ΠΟΛΥ και μετά ξεφούσκωσε άλλο τόσο και έτσι στην εμφάνιση και στο σερβίρισμα έχανε... Αυτή την συνταγή λοιπόν, δεν θα σας την παραθέσω. Για τις συνταγές της σαλάτας και της τάρτας συνεχίστε παρακάτω.....




Χειμωνιάτικη σαλάτα με λάχανο, αμύγδαλα & cranberries

Σαλάτα:
  • Μισό λευκό και μισό κόκκινο (ή μήπως είναι μωβ;) λάχανο
  • 1 χούφτα ρόκα (υπολογίστε 1 κούπα περίπου)
  • 1 κούπα αποξηραμένα cranberries (ή και παραπάνω αν σας αρέσουν όπως εμένα)
  • μισή κούπα λευκά αμύγδαλα (εγώ τα καβουρντίζω λιγάκι στο τηγανάκι για να βγάλουν τα αρώματά τους)
  • 1-2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Σως:
  • 6-7 κουταλιές λάδι
  • 4-5 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει πολύ)
  • 1 φετάκι φρέσκο τζίντζερ λιωμένο
  • 2 κουταλιές maple syrup (αν δεν έχετε βάλτε μέλι με διαφορετικό βέβαια αποτέλεσμα)
  • 1 -2 κουταλιές μουστάρδα
  • αλατοπίπερο
Κλειδί της επιτυχίας είναι το καλό ανακάτεμα!


Τάρτα με πιπεριές και ροκφόρ
Για να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη, αγοράζουμε έτοιμη ζύμη για τάρτα (αυτή που είναι φρέσκια και διατηρείται λίγες μέρες εντός ψυγείου). Την βγάζουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμη για τη γέμισή μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές λάδι, μαραίνουμε 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους (προτείνω σίγουρα η μία να είναι πιπεριά φλωρίνης). Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 100γρ. ροκφόρ ή blue cheese κομμένα σε κυβάκια, 3 αυγά, 200γρ. γιαούρτι 2%, 200γρ. κρέμα γάλακτος και πιπέρι. 
Απλώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα ή ατομικά ταρτάκια ή ακόμα και σε θήκες για muffins / cupcakes και τρυπάμε αραιά με ένα πιρούνι. Μοιράζουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για περίπου 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!
ανδριάνα

4 σχόλια:

  1. ωραίο δείπνο!! η σαλατούλα φαίνεται νοστιμότατη, θα την δοκιμάσω σύντομα! Η χαρτοπετσέτες σου ΤΕΛΕΙΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @stylencritics: Να την δοκιμάσεις την σαλάτα, αξίζει! Οι χαρτοπετσέτες είναι από ένα ταξίδι στο Παρίσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ωραίο μενού! Ζήλεψα τόσο την τάρτα. Χρόνια σου πολλά για σήμερα Ανδριάνα. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!
      Χαίρομαι και εγώ πολύ που σε γνωρίζω και σε καλωσορίζω στο lifelikes :)

      Διαγραφή

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes